Ibland behöver man ett break från vardag och slentrian. Då kan det vara lite för länge att vänta till sommaren och många passar på att bryta av med en vårresa. Och det är fortfarande weekendresor till storstäderna som gäller för svensken under den här tiden på året.

– Storstadsresor trendar väldigt mycket i vår och det är framförallt weekendresor som är populära. Många svenskar väljer att åka på kortare resor säger Johan Peterson, som driver prisjämförelsesajten Flyg.nu.

– Genom att jämföra resor på nätet är det dessutom enklare att hitta billiga alternativ och sticka iväg på ett spontant äventyr.

Som vanligt är det London som lockar, men samtliga Europas lite större metropoler är naturligtvis populära. Det finns dock uppstickare. Krakow och Lissabon ökar båda i popularitet, inte minst för att det är väldigt prisvärda alternativ.

Lissabon är en storstad som är lagom stor och väldigt vacker att promenera omkring i. Här finns samma kombination av storstadspuls och avslappnad atmosfär som i Barcelona och allt fler svenskar upptäcker detta lite utforskade och pittoreska alternativ. Även Krakow har mycket att erbjuda, både när det handlar om god mat, arkitektur och kultur.

Tips för en lyckad helgresa

Det kan vara smart att välja bort de lite mer traditionella alternativen. Ofta finns väldigt billiga alternativ om man är lite flexibel med vart man kan tänka sig att åka. Prisjämförelsesajter och billiga boendealternativ gör att det går att få ett bra pris på weekendresan om man är öppen för att åka till platser man inte besökt förut.

Det är dock praktiskt att prioritera direktflyg under weekendresan och istället välja att spara pengar på boende. Under en kortare resa är inte boendet lika viktigt och både vandrarhem och Airbnb erbjuder många billiga alternativ .Det är också bra att tänka på valutan och den generella prisnivån dit man ska resa. Det är lätt att stirra sig blind på kostnader för flyg och boende, men många resmål är väldigt fördelaktiga att resa till just för att det är väldigt billigt att vistas där.

Glöm inte heller bort att weekendresan gärna får vara lite oplanerad och spontan. Den här typen av resor tjänar på att inte överplaneras. Spontant, prisvärt och spännande är bra nyckelord i sammanhanget.

Leave a Reply