Från den småländska myllan till japanska tempel. Vi listar några av världens vackraste och färggranna platser att resa till under hösten.

Arashiyama (Kyoto), Japan

I utkanten av Kyoto finns detta bergiga landskap som på hösten blir ett lapptäcke med olika färger. Passa på att besöka tempel och ta en tur med Sagano Scenic Railway även kallas Sagano Romantic Railway. I Kyoto får man bara inte missa templet Eikando som är insvept i en brandröd höstskrud.

Småland, Sverige

Lövskogar, sjöar, gula åkrar och röda torp. Smålands palett är färggrann och det finns naturupplevelser så att det räcker och blir över. Med flera nationalparker att besöka kan man välja mellan att vandra, paddla kajak, cykla, plocka svamp, fiska eller bara njuta och äta gott.

New England, Vermont, USA

Delstaten Vermont ingår i regionen New England, som i sin tur är känd för sin färgsprakande höst. Hit kommer man för att vandra, campa och fiska. Vermont sägs vara födelseorten för flugfiske. Hur som helst är det utomordentligt vackert.

Bled, Slovenien

Med sitt magnifika bergslandskap och kristallklara glaciärsjö blir hösten här magisk. Aktiviteter lider det heller ingen brist på då man kan vandra, cykla, besöka slottet Blejski grad, åka båt eller paddla kajak.

Moseldalen, Tyskland

Röda och gyllene vinrankor på rad, en lätt dimma som rullar in och så ett slott eller två på det. Perfekt! Hösten i Moseldalen är vacker och det finns många vandringsleder för den som vill ut i friska luften. Festivaler och god mat gör ett besök fulländat.

Källa: vagabond.se

Leave a Reply