Nyfiken på något nytt i inredningen? Våga prova mer färg! 2020 års stora trendfärg gul går att inreda med på flera olika sätt – inspireras av idéerna nedan.

Färgerna är tillbaka i inredningen – och det med besked. Bland det kommande årets färgtrender finns flera pigga kulörer och en av de starkast lysande trenderna är den gula färgen.

År 2020 syns det gula i alla dess nyanser. Från starkt solgult till en ljus pastell och vackert ockragult. Inspireras till att inreda med gult – vi tipsar om fem olika sätt att föra in trendfärgen i inredningen.

1. Addera gult i en skandinavisk färgpalettGul duk med ljust trä i skandinavisk stil

En matt gul färg smälter snyggt in i den ljusa, skandinaviska paletten av vitt, beige och ljust björkträ. Färgen skapar en ljus helhetskänsla samtidigt som den ger en färgklick utan att sticka ut allt för mycket i den sobra inredningen. Ett perfekt val för dig som vill addera lite färg, men fortfarande föredrar att hålla inredningen ljus och naturnära.

2. Satsa på ockragult

Sänggavel och sängkläder från Mille Notti 2020

Ockragult som går mot det gyllene, orange hållet är ett vackert sätt att tolka den gula trenden 2020. Det är naturnära, samtidigt som det ger en modig färgklick i inredningen. Särskilt fin är färgen i lyxig sammet med lyster, som på sänggaveln och prydnadskuddarna i bilden ovan.

3. Måla i trendigt gult

Måla gult med en grå underton för en elegant gul väggfärg

Ett mörkt rum eller hörn i hemmet får en piggare känsla med lite färg. Gult är ett bra val på väggen eftersom kulören finns i en mängd nyanser som kan ge olika stämningar till rummet.

En lite varmare ton ger energi, sätter färg utan att vara gräll och kan även ha en ombonande och värmande effekt på ett kalt rum. En kallare gul färg, exempelvis med en grå underton i, kan å sin sida ge en sval, elegant färgsättning till ett rum.

4. Duka med gula detaljer

Vit dukning med gul accentfärg

Sätt en nästan bokstavlig guldkant på dukningen med gula detaljer. Linneservetter, koppar, serveringsfat eller varför inte en solgul dessertskål?

Gula detaljer på bordet hör inte bara påsken till, utan är fina året om. Matcha med grått, naturfärger och vitt för att balansera och dämpa färgen något eller kombinera med mörkare färger som svart och vinrött för en mer dramatisk dukning.

5. Välj luckor i gult

Kök i trendigt gul färg

Knepet för dig som vill ha ett mer bestående inslag av gult, men som inte vill måla en hel vägg. Luckor i kök och badrum (eller varför inte förvaringen i hallen) kan få en uppdatering med gul färg.

Prova dig fram till den nyans som passar för just ditt hem. Kanske är du ute efter en energigivande retrokänsla eller så passar en riktigt blek gul, som nästan går över i beige, allra bäst?

Källa: elledecoration.se

Leave a Reply