Kom i julstämning i hemmet – det behöver varken vara krångligt eller särskilt dyrt. Vi har samlat fem snygga och minimalistiska tips som ger julkänsla.

Kanske ska du inte vara hemma i jul eller så vill du inte lägga allt för mycket tid, energi eller pengar på pyntet. Oavsett vad, så behöver det inte innebära att hemmet måste sakna julkänsla helt! Gör det inte för svårt för dig själv. Du behöver inte förvandla hemmet till en tomteverkstad bara för att det är december.

Skapa julstämning med några få, väl valda dekorationer. Att inreda med enkla medel är dessutom perfekt för dig som föredrar avskalat pynt och inte vill ge upp din inredningsstil.

Här listar vi elva enkla tips att inspireras av till det årliga julpyntet:

1. Sätt din egen färg på julen

Dukning i grönt med hyacint till julen

Julen behöver inte betyda att hela hemmet går i nyanser av rött. Välj en egen färg som du förknippar med julen, gärna en du redan har i hemmet, och dekorera med den istället. Det kan vara allt från grått till grönt och kommer garanterat ge en personlig festkänsla i hemmet.

Grå julinredning med eukalyptus

2. Välj en minimalistisk juldukning

Enkel och fin juldukning från Ikea

Att ge festdukningen julkänsla behöver inte vara krångligt. En enkel kvist med kottar, barr eller bär ger en touch av jul till finporslinet och några levande ljus drar upp myskänslan vid middagen.

3. Ge kransen en minimalistisk julkänsla

Krans med hängande julgransdekorationer

Höstens dörrkrans får en snygg juluppdatering när den kompletteras med några julgranskulor eller en vacker bjällra som hängs upp med sidenband. Ingen krans? Det är även snyggt (och riktigt enkelt!) att hänga några julgransdekorationer i ett kluster för sig.

4. Dekorera kvistar med julgranspynt

Kvistar med julgransdekorationer

Skippar du julgranen i år? Låt inte julgransdekorationerna damma i en låda för det. Dekorera några kvistar med dina favoriter för ett minimalistiskt blickfång. Vill du ha en mer klassisk julkänsla kan du satsa på en praktisk liten rumsgran.

5. Skapa julstämning med en adventsstjärna

Vit julstjärna i fönster, från Watt & Veke

En adventsstjärna är en klassisk julprydnad som gör mycket för känslan i hemmet. Du behöver inte ens hänga upp den eller komplettera med en ljuskälla om du inte vill, här ovan har den placerats stående i fönstret som en vacker dekoration.

Dessutom finns adventsstjärnan i dag i alla tänkbara former och färger för att du ska kunna göra ditt julpynt precis så personligt som du vill.

Källa: elledecoration.se

Leave a Reply