Ah, hallen. Man kommer in genom dörren och känner en frid och ordning som får en att känna det som att man är i en lyxig hotellfoajé. Känner du inte igen dig? Det är inte så konstigt. Faktum är att hallen nog är det rum som de flesta är missnöjda med. Smutsiga jympaskor i en enda hög, jackor som hänger slarvigt och en trave reklam i hörnet är mångas verklighet.

Men hur underbart vore det inte med en fantastisk hall som du bara längtar att komma hem till? Det behöver inte vara så svårt att få till den där lyxiga känslan, så nu hjälps vi åt och fixar till hallen en gång för alla!

Förvaring, förvaring, förvaring

Det första du måste göra när du piffar till din hall är att tänka över förvaringen. Alla ytterkläder, skor och prylar måste ha sin speciella plats. Det bästa är om du kan fixa sluten förvaring istället för öppen. Du kan till exempel satsa på skoskåp istället för den klassiska, men ack så fula, skohyllan. Om du tvunget måste ha jackor som hänger framme till följd av garderobbrist så häng upp dem på fina galgar och ha inte för många plagg framme åt gången. Stoppa undan sommarjackorna under vintern och tvärtom.

Ha också förvaring för allt som hamnar i hallen som post, nycklar och saker som ska med till skolan, jobbet eller ut till bilen. Bor du i en mindre lägenhet? Här hittar du 8 smarta compact living-knep för den lilla hallen.

Belysning

Precis som i alla andra rum så är flera ljuskällor ett måste för att få en lyxig känsla. Vissa kan tycka att detta känns lite slösigt, men det är ingen fara så länge du håller dig till lågenergilampor. För att det ska kännas lyxigt är det också viktigt att du inte köper för små, futtiga lampor. Ju större, desto bättre!

Mattor

Det är lätt hänt att man bara har en liten dörrmatta att torka fötterna på i hallen, men försök att hitta en större matta. Satsa helst på en mönstrad dörrmatta, så syns inte eventuella fläckar lika tydligt.

Färg

Våga ta i från tårna när du väljer färg till hallen. Testa en vågad tapet eller kul väggfärg! Vita, tråkiga väggar skriker inte precis lyx. Om du är rädd för att måla i en annan färg än vitt för att det kanske känns lite överväldigande så kom ihåg att hallen inte är ett rum man vistas särskilt länge i, så det är inget du behöver oroa dig för. Om du har bestämt tid för tapet men är osäker på vilken fär du vill ha så hittar du en tapetguide här.

De små detaljerna

Dörrhandtag, krokar, speglar, skohorn och annat smått som finns i hallen bör vara av hög kvalitet och gärna guldfärgade för att få till den där lilla extra känslan av lyx.

Snittblommor i en fin vas, doftstickor och doftljus är också effektiva dekorationer som får hallen att bli extra fin. Härlig konst på väggarna sätter pricken över i:et.

Leave a Reply