Äntligen har vi fått snö på marken och julstämningen var minst sagt på topp. Snön låg kvar på julafton och vi får hoppas att granen inte börjar barra på tok för mycket. För många kom julen lite tidigare i år; de svenska snustillverkarna Nordic Snus har nämligen lanserat en lite trevligare och trendigare tobaksfri variant. Nordic Spirit heter deras nya nikotinprillor som kommer i en både stiligare förpackning och en fräschare upplevelse generellt.

Nordic Snus tillverkar sina produkter i vackra gamla tegelhus i Vårgårda Kvarn. Produktionen i de till synes gamla tegelhusen är toppmodern med maskiner av högsta standard och en produktion som har byggts upp helt från grunden. Vi vet alltså var snuset kommer ifrån och som tur är säljs det både i butiker över hela landet samt på Internet. Nordic Spirit är Nordic Snus senaste tillskott i sortimentet och här har vi minst sagt en modern nikotinprilla som passar alla som vill ha en annan, renare, upplevelse.

Det som gjorde Nordic Spirit till en spännande julklapp var att de tobaksfria prillorna både smakar längre och ger en snabb kick följt av en långvarig, stabil nikotinleverans. De är dessutom lika vita som snön (som förhoppningsvis är här för att stanna) på marken och både rinner mindre och färgar inte saliven som traditionellt snus gör. Dosorna är också superfina! De kommer med en känsla av nordisk trädesign och nordiskt formspråk. Nästan så att de passar i ett modernt vardagsrum.

Prillorna kommer med en mindre del tuggummibas som ger dem en optimal mjukhet som gör att de kan formas diskret under läppen, vilket känns jätteskönt för den som inte vill få “blubb-läpp”, men ändå vill få den där nikotinleveransen som Nordic Spirit ändå lyckas ge. Smakerna har blandats av naturliga växtfibrer, nikotin och fräscha smakaromer och kommer i två olika smaker; Bergamot/Wildberry och Mint.

Bergamot/Wildberry är den grön-lila dosan som kombinerar klassiska och moderna smaker. Den har en annorlunda och finstämd karaktär där citrustonerna från bergamott kompletteras av de sötsyrliga undertonerna av vilda bär.

Mint-dosan kommer i olika nyanser av blått och är Nordic Snus absolut fräschaste upplevelse hittills. Prillorna kommer med rätt mängd frisk mentol kombinerat med sötare pepparmint, vilket ger en balanserad mintsmak.

Leave a Reply