Det danska möbelvarumärket, BoConcept lanserar nya kollektioner soffor och fåtöljer tillsammans med formgivare som Henrik Pedersen och Karim Rashid under september 2019.

DUBLIN – FÅTÖLJ OCH FOTPALL

Dublin är fåtöljen med generösa proportioner, extra komfort och mycket attityd. Dublins formspråk är tilltalande, organiskt som småsten på stranden, men ändå väldefinierat och med ett tydligt syfte. Dublin tillför komfort och ett ikoniskt uttryck i ditt hem.

Fåtöljen Dublin tillverkas för hand med extra fina sömmar. Över ryggstödet löper vertikala sömmar som understryker stolens form och ger den en mjukare framtoning. Dessa sömmar framträder extra tydligt på varianter i läder. Dublins klassiska form har inte enbart funktionen som blickfång. Det höga ryggstödet ger komfort och en känsla av avskildhet. Välj klädsel bland BoConcepts 100 olika tyg- och läderalternativ för en unik och personlig design.

DUBLIN fåtölj, H110xB91xD98 cm. Från 14 890 SEK.

DUBLIN fotpall,  H41xB63XD51cm. Från 4 739 SEK.

CHARLOTTE – FÅTÖLJ

Charlottes komfort, slitstyrka och vackra design gör att den lätt hittar sin plats i varje rum. Med ett öga för naturliga former, rena linjer och komfort har designern Henrik Pedersen skapat en liten fåtölj med stor personlighet. Tillverkad i formgjutet skum, vilket ger komfort med stöd och en enhetlig look och känsla. Den breda sitsen kombinerad med de smala, koniska benen ger stolen en modern men samtidigt klassisk look. Välj klädsel bland BoConcepts 100 olika tyg- och läderalternativ för en unik och personlig design.

H74xB83xD78 cm. Från 12 190 SEK.

PARMA – SOFFA

Komfort och funktionalitet förenas på ett vackert sätt i den elektriska vilsoffan Parma. Koppla av på kvällen igenom genom att justera nackstödet och fotstödet till önskad position med de dolda knapparna.

 Parmas look kännetecknas av kraftfulla linjer, dekorativa sömmar och smala, skulpturala ben. Rörelsemekanismerna i nackstöd och fotstöd kan alla justeras separat, för personligt anpassad komfort.

 Serien Parma finns i två-sits och tre-sits samt modulsoffa i sex varianter på moduler: en-sits utan armstöd, en-sits med ett armstöd (vänster eller höger), en två-och-en-halv-sits med armstöd, en schäslong med armstöd (vänster eller höger), en hörnmodul och en öppen-modul. Välj klädsel bland BoConcepts 100 olika tyg- och läderalternativ för en unik och personlig design.

BERMUDA – puff/fotpall

Puffen Bermudas storlek gör den perfekt att sitta på, lägga fötterna på eller till och med använda som soffbord. Puffen Bermuda har ett passande namn med sin mjuka, trekantiga form och ett nästan kuddliknande utseende. Välj klädsel bland BoConcepts 100 olika tyg- och läderalternativ för en unik och personlig design.

H37xB76xD76 cm. Från 3 049 SEK.

 

CHELSEA – SOFFA OCH FÅTÖLJ

Chelsea är Karim Rashids tolkning av en feminin, mjuk och organisk design som skapar sensuell komfort i rummet. Det är en iögonfallande möbel som inspirerats av stadsdelen Chelsea i New York City – ett konstnärligt nav och hem åt den produktive designern. Chelsea kombinerar komfort, hållbarhet och estetik med de senaste produktionsmetoderna och högteknologiskt, kallhärdat skum på stålramarna. Det gör Chelsea till en serie sittmöbler som håller över tid som står emot slitage.

CHELSEA – SOFFA

Chelsea står på en sockel för att få ett svävande uttryck. Den här funktionen i designen skyddar även stoppningen när möbeln flyttas över golvet. På Chelsea har Karim fokuserat på att skapa en design som alltid är tilltalande och aldrig i vägen.

H78,5xB188xD100 cm. Från 52 390 SEK.

CHELSEA – FÅTÖLJ

Linjerna i designen följer organiska och minimalistiska kurvor i rena och enkla former. Resultatet är en design som har ett mjukt och välkomnande tilltal men som ändå sticker ut och gör intryck.

H78,5xB89xD100 cm. Från 18 590 SEK.

Välj klädsel bland BoConcepts 100 olika tyg- och läderalternativ för en unik och personlig design.

Leave a Reply